Dana 18. rujna 2019. godine u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, održana je komemoracija za našu prerano preminulu primalju Blaženku Rafaj.

Blaženka je rođena 26. listopada 1978. godine. Nakon završene srednje škole za primalje u Zagrebu i odrađenog pripravničkog staža zapošljava se u Klinici za ženske bolesti i porode na radnom mjestu primalje u rađaonici (24. studenoga 1998.). Stručni studij primaljstva završila je 2013. godine u Rijeci, a svoje novostečeno znanje nastavila je prakticirati u našoj bolnici. Bila je zagovornica osnivanja Hrvatske komore primalja kako bi se unaprijedio njihov rad i položaj u zdravstvenom sustavu. Kada se to 2009. godine dogodilo, aktivno je sudjelovanje u njezinu radu, obnašajući zahtjevnu ulogu blagajnice.

Blaženka Rafaj je profesionalnošću, ljubavlju prema svojem pozivu, predanim radom i dobrotom bila primjer mnogima. To je prepoznato 5. svibnja 2019. godine, na prvoj proslavi Međunarodnog dana primaljstva u KBC-u Zagreb kada joj je dodijeljena posebna zahvalnica za dugogodišnji predani rad u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj.  Svega nekoliko mjeseci nakon toga zauvijek nas je napustila. Ostaje nam samo da joj još jednom kažemo zbogom i hvala.

Đurđica Zlodi, magistra sestrinstva/glavna sestra Klinike za ženske bolesti i porode, Marija Sumajstorčić, primalja, Blaženka Rafaj, prvostupnica primaljstva i Ana Ljubas, magistra sestrinstva/pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb