Ambulanta za proktologiju

U ambulanti se obavljaju pregledi završnog dijela debelog crijeva, digitorektalni pregled i anorektoskopija. Bolesti koje se mogu identificirati ovim pretragama uključuju unutarnje i vanjske hemeroide, perianalne fistule i apscese, fisure, pruritus ani te bradavice.

Terapijski se koriste ligature unutarnjih hemeroida po Baronu. Tom metodom se gumenom trakicom podvezuju unutarnji hemeroidi koji zbog prestanka dotoka krvi nekrotiziraju i otpadnu. Postupak se radi u nekoliko navrata, ovisno o broju unutarnjih hemeroida, u razmacima od nekoliko tjedana. Prije postavljanja gumi ligatura bolesnici mogu normalno jesti. Bitno je da večer i jutro prije postavljanja gumi ligatura ne stavljaju preparate lokalno u anus, kao niti čepiće za stimulaciju stolice.

U ambulanti se također preoperativno pregledavaju i postoperativno prate pacijenti s kirurškim bolestima želuca, tankog i debelog crijeva, kao i svi oni čije bolesti spadaju u domenu abdominalne kirurgije.

Prilikom dolaska u ambulantu bolesnik treba donijeti svu medicinsku dokumentaciju.

Radno vrijeme ambulante je od 8 do 16 sati svaki radni dan.

Raspored rada liječnika

Dan

Liječnik

Vrijeme

Ponedjeljak

dr. sc. Branko Bogdanić, dr. med., specijalist opće kirurgije, subspecijalist abdominalne kirurgije

od 9 do 15 sati

Utorak

izv. prof. dr. sc. Hrvoje Silovski, dr. med., specijalist opće kirurgije, subspecijalist abdominalne i onkološke kirurgije

od 9 do 15 sati

Srijeda

Marin Davidović, dr. med., specijalist opće kirurgije

od 9 do 15 sati

Četvrtak

Trpimir Morić, dr. med., specijalist opće kirurgije

od 9 do 15 sati

Petak

Ivan Romić, dr. med., specijalist opće kirurgije, subspecijalist abdominalne kirurgije

od 9 do 15 sati

vrh stranice