Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Svojim upisom u Hrvatski registar možete nekome spasiti život, zato hvala svima koji su već donijeli i onima koji će tek donijeti odluku da se uključe u ovu humanu priču.

HRVATSKI REGISTAR DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVOTVORNIH MATIČNIH STANICA (Hrvatski registar DDKMS) KBC-a Zagreb nacionalni je registar za liječenje alogeničnom transplantacijom od nesrodnih darivatelja. Hrvatski registar DDKMS utemeljen je 1996. godine, a s operativnim radom počeo je u srpnju 2009. godine zahvaljujući naporima Zaklade Ana Rukavina.

Temeljni zadaci Hrvatskog registra DDKMS su organizacija i provođenje poslova vezanih uz pretraživanje i pronalaženje podobnog nesrodnog darivatelja kako u vlastitoj bazi podataka darivatelja tako i u međunarodnim registrima dobrovoljnih darivatelja.

Voditeljica Hrvatskog registra DDKMS: Nika Kalogjera, dr. med., specijalist internist-hematolog

 

Povjerljivost podataka

Darivanje je anonimno i svi se darivatelji u bazi podataka i u daljnjim postupcima vode pod šifrom. Primatelj i darivatelj, u slučaju da su obje strane suglasne, mogu jedan drugom saznati identitet dvije godine nakon transplantacije, a do tada mogu izmjenjivati anonimne poruke. U svakom slučaju, darivatelj ako želi može dobiti informaciju o tijeku i ishodu liječenja primatelja.

Promjene podataka (darivatelji)


Molimo Vas da u slučaju promjene podataka, koji nam omogućuju da Vas u budućnosti kontaktiramo, sve bitne izmjene dojavite na:

KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR ZAGREB
Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica
Kišpatićeva 12, Zagreb
RH-10000
Telefoni: 01 2376 291; 291 292
Fax: 01 2376 588
E-adresa: rdd@kbc-zagreb.hr

Informacije: info.rdd@kbc-zagreb.hr

vrh stranice