Pročelnik: prof. dr. sc. Nikola Knežević, dr. med., specijalist urolog
Glavna medicinska sestra: Suzana Klasić, prvostupnica sestrinstva

Liječnici specijalisti:

akademik Željko Kaštelan, dr. med., specijalist urolog
prof. dr. sc. Nikola Knežević, dr. med., specijalist urolog
prim. dr. sc. Tomislav Kuliš, dr. med., specijalist urolog
Luka Penezić, dr. med., specijalist urolog
Sandra Nađ-Škegro, dr. med., specijalist urolog
Vedran Andrijašević, dr. med., specijalist urolog

Na odjelu za endourologiju provodi se liječenje svih pacijenata Klinike za urologiju s posebnim naglaskom na primjenu minimalno invazivnih operativnih tehnika.

Transuretralna endoskopska tehnika primjenjuje je se u liječenju benigne hiperplazije prostate, karcinoma mokraćnog mjehura, urolitijaze i sl. Uz izvrsnu suradnju s endokrinolozima, nefrolozima i onkolozima, našim pacijentima pružamo veliki raspon laparoskopskih operacija.
Godišnje se u ovoj Klinici učini više od 100 laparoskopskih zahvata. Primjeri takvih zahvata su laparoskopska adrenalektomija, laparoskopska retroperitonealna limfadenektomija (određivanja stadija bolesti ili nakon kemoterapije u sklopu liječenja pacijenata s tumorom testisa), laparoskopska i retroperitoneoskopska nefrektomija, radikalna nefrektomija i parcijalne nefrektomija, fenestracija cisti bubrega, laparoskopska pijeloplastika, postavljanje katetera za peritonealnu dijalizu i drugi zahvati.

Endoskopska sala je samostalna radna jedinica u kojoj se obavlja veliki broj uroradioloških dijagnostičkih i terapijskih postupaka

Dijagnostički postupci uključuju: cistografiju, mikcijsku cistoureterografiju, uretrografiju, retrogradnu ureteropijelografiju, intravensku urografiju i nativno RTG snimanje urotrakta.

U endoskopskoj sali se nalazi sva potrebna oprema za terapijske intervencije, prvenstveno kod pacijenata s kamencima mokraćnog sustava. Tako se ovdje provode ureterorenoskopije i perkutane nefrolitotripsije uz mrvljenje i ekstrakciju kamenaca mokraćnog sustava. Uz to se izvode i svi terapijski zahvati kod pacijenata sa „začepljenim“ mokraćnim sustavom. Kod takvih pacijenata potrebna je odvodnja mokraće postavljanjem nefrostome ili ureteralne JJ proteze.
Sve ovo je moguće zahvaljujući modernom UROSKOP Access uređaju koji omogućuje izvrsnu vizualizaciju uz pohranu slike, a pacijentu i osoblju osigurava rad s minimalnom dozom zračenja.

  • Objekt (naziv zgrade): Glavna zgrada - Rebro
  • Dio češlja/krilo zgrade: Istočni češalj
  • Etaža: 2
  • Hodnik: lijevo
vrh stranice