Zavod za bolesti krvnih žila

Pročelnica: doc. dr. sc. Majda Vrkić Kirhmajer, dr. med., specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije
Glavna medicinska sestra:
Damir Strapajević, magistar sestrinstva

Liječnici specijalisti:

doc. dr. sc. Majda Vrkić Kirhmajer, dr. med. – specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije
doc. dr. sc. Mislav Puljević, dr. med., specijalist interne medicine
Ante Bosnić, dr. med., specijalist interne medicine

Riječ je o Zavodu koju kompetentno zbrinjava široki raspon kardioloških bolesnika, ali je i posebno usmjeren na dijagnostiku i liječenje bolesnika s bolestima tzv. perifernih arterija i vena, kao i velikih krvnih žila. Zavod predstavlja prvu subspecijalističku ustrojbenu jednicu u hrvatskoj kardiologiji posvećenu bolestima krvnih žila, tj. angiologiji. U stacionarnoj djelatnosti Zavod raspolaže s 15 bolesničkih postelja. Budući da je angiologija multidisciplinarna struka, liječnici Zavoda usko surađuju s intervencijskim radiolozima Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, kao i s vaskularnim kirurzima u Zavodu za vaskularnu kirurgiju Klinike za kirurgiju.
Poliklinički dio predstavlja okosnicu na kojoj se temelji procjena nastavka liječenja na bolničkom odjelu. Glavnina djelatnosti se odnosi na funkcijsku i slikovnu neinvazivnu dijagnostičku procjenu arterijskog i venskog krvotoka, ali cjelovitu kardiovaskularnu obradu koja je sastavni dio procjene krvožilnog sustava. Poliklinički odjel sustavno procjenjuje uspješnost ranije provedenih angiointervencijskih i angiokirurških postupaka.
Određeni broj bolesnika oboljelih od venske tromboze i nekomplicirane plućne embolije liječi se i kroz sustav Dnevne bolnice, uz nadzor liječnika u Poliklinici Zavoda za bolesti krvnih žila.

  • Objekt (naziv zgrade): Glavna zgrada - Rebro
  • Dio češlja/krilo zgrade: Istočni češalj
  • Etaža: 1
  • Hodnik: lijevo
vrh stranice