Klinika za kirurgiju

Predstojnik: prof. dr. sc. Davor Mijatović, dr. med., specijalist opće kirurgije, subspecijalist plastično rekonstruktivne kirurgije
Glavna medicinska sestra: Ana Roić, magistra sestrinstva

Klinika za kirurgiju vodeća je medicinska, znanstvena i nastavna ustanova na području kirurgije u Hrvatskoj. Tradicija, autoritet, veliko iskustvo i vrhunska opremljenost omogućuju liječenje najkompliciranije kirurške patologije u cijeloj Hrvatskoj i regiji.

Godišnje se u ovdje napravi oko 4300 elektivnih i 1800 hitnih operacija u općoj i regionalnoj anesteziji, te oko 3000 ambulantnih zahvata i 500 operacija u jednodnevnoj kirurgiji.

Klinika za kirurgiju je nastavna baza studentima dodiplomskog i poslijediplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te učenicima Srednje medicinske škole Mlinarska. Doktori medicine ovdje obavljaju obavezni pripravnički staž iz kirurgije, a putem stručne studentske razmjene na usavršavanje dolaze i strani studenti medicine. Ovdje se provode specijalizacije iz područja traumatologije, abdominalne kirurgije, dječje kirurgije, vaskularne kirurgije i plastično-rekonstruktivne kirurgije, kao i tečajevi trajnog medicinskog usavršavanja za doktore medicine.

Znanstveni rad, sudjelovanje u domaćim i stranim znanstvenim projektima, objavljivanje radova i rezultata u istaknutim znanstvenim časopisima, usavršavanje na eminentnim svjetskim i europskim kirurškim klinikama i sudjelovanje na domaćim i stranim kongresima uz liječenje pacijenata redovita su aktivnost ove klinike. Na stručnim kliničkim sastancima iznose se najnovije spoznaje iz područja kirurgije i ostalih medicinskih struka što utječe na unaprjeđenje kirurškog liječenja pacijenata.
vrh stranice