Posjeti pacijentima

Zbog pojačanih sigurnosnih mjera radi prevencije širenja zaraze coronavirusom (COVID-19) u KBC-u Zagreb do daljnjega su ograničeni posjeti pacijentima. O terminima i trajanju posjeta posjetitelji se moraju konzultirati s zdravstvenim osobljem odjela na kojem je pacijent zbrinut.
Ako iz nekih razloga posjet nije omogućen, higijenske i druge najnužnije potrepštine posjetitelji svaki dan od 14 do 18 sati mogu donijeti do ulaza glavne zgrade na Rebru, Jordanovcu, u Petrovoj i Božidarevićevoj te predati osoblju koje će organizirati dostavu do pacijenta.

Nošenje zaštitne maske kod posjete našoj bolnici je obavezno.
Zahvaljujemo na odgovornom ponašanju i strpljenju svim našim pacijentima i posjetiteljima.

Radno vrijeme klinika i kliničkih zavoda je od 8 do 16 sati svakim radnim danom, a za hitna stanja i hospitalizirane pacijente dežurne službe rade svaki dan od 0 do 24 sata.

Posjeti pacijentima radnim danom su od 16 do 17 sati. Subotom, nedjeljom i blagdanom od 10 do 12 sati i od 16 do 17 sati.

Iznimke:

  • posjeti bez strogih vremenskih ograničenja u Klinici za pedijatriju i na dječjim zavodima Klinike za kirurgiju, Klinike za bolesti uha, grla i nosa i kirurgije glave i vrata te Klinike za ortopediju (jedan posjetitelj!)
  • nedjeljni posjeti pacijentima u jedinicama intenzivnog liječenja od 13 do 14 sati
  • posjeti pacijentima u terminalnoj fazi bolesti koji se dogovaraju sa zdravstvenim djelatnicima odjela gdje se takvi pacijenti nalaze
  • posjeti pacijentima u Klinici za onkologiju od 15 do 17,30 sati, svaki dan

O promjenama vremena posjeta na pojedinim klinikama/zavodima/odjelima pacijente i njihove posjetitelje obavijestit će osoblje te radne jedinice.

Posjetitelji moraju paziti na red i čistoću, ne smiju remetiti mir pacijentima, sjedati na bolesničke krevete, donositi predmete koji pacijentu nisu nužni i poštivati ostala pravila na koja ih djelatnici klinike/zavoda upozore.

 


vrh stranice