Odjel za ehokardiografiju, srčanu hemodinamiku i neinvazivnu dijagnostiku

Glavna medicinska sestra: Sanja Ceković, magistra sestrinstva

 Liječnici specijalisti:

 Tea Šimonček, dr. med., specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije
dr. sc. Vlatka Rešković Lukšić, dr. med., specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije
Irena Ivanac Vranešić, dr. med., specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije
Lada Bradić, dr. med., specijalist interne medicine

U Klinici za bolesti srca i krvnih žila ehokardiografski laboratorij djeluje od 1978. godine i bavi se dijagnosticiranjem stečenih i prirođenih bolesti srca. Laboratorij je utemeljen na samom početku primjene ehokardiografije u kardiološkoj dijagnostici u svijetu.
Danas je riječ o vrhunski opremljenom i u potpunosti digitaliziranom ehokardiografskom laboratoriju u kojem se na ekspertnoj razini obavljanju sve danas dostupne ehokardiografske pretrage, kao primjerice stresna ehokardiografija, 3D i 4D ehokardiografija, analiza deformacije miokarda, analize srčane disinkronije i postupci optimizacije resinkronizacijskih uređaja. Laboratorij je jedini centar u Hrvatskoj specijaliziran i za dijagnostiku prirođenih srčanih bolesti u odraslih. U ehokardiografskom laboratoriju godišnje se učini oko 10000 ehokardiografskih pregleda za ambulantne i hospitalizirane bolesnike Klinike i Kliničkog bolničkog centra Zagreb.
Temeljem svoje izvrsnosti i inovativnosti, laboratorij je vodeći centar ehokardiografije u Hrvatskoj, odnosno nacionalni Referentni centar, a spada i u red uglednih europskih ehokardiografskih laboratorija. U skladu s navedenim u laboratoriju se odvijaju brojne edukacijske aktivnosti za hrvatske, ali i inozemne kardiologe.

  • Objekt (naziv zgrade): Glavna zgrada - Rebro
  • Dio češlja/krilo zgrade: Istočni češalj
  • Etaža: 2
  • Hodnik: lijevo
vrh stranice