DODIPLOMSKA NASTAVA

Dodiplomska nastava

U Kliničkom bolničkom centru Zagreb provodi se nastavna djelatnost za buduće zdravstvene djelatnike svih profila. Nastavna je baza za studente medicine, dentalne medicine, medicinske biokemije, farmacije, prehrambene biotehnologije, sestrinstva, fizioterapije, medicinsko laboratorijske dijagnostike i radiološke tehnologije. U svim klinikama/kliničkim zavodima KBC-a Zagreb se provodi i praktična nastava za učenike srednje škole za medicinske sestre Mlinarska.

Suradne obrazovne ustanove:

  • Medicinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  • Stomatološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  • Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  • Prehrambeno biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  • Zdravstveno veleučilište u Zagrebu
  • Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb

Osim dodiplomske nastave u Kliničkom bolničkom centru Zagreb provode se: obvezni pripravnički staž za sve profile zdravstvenih djelatnika, specijalizacije i uže specijalizacije doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije, diplomiranih inženjera medicinske biokemije te poslijediplomski tečajevi za stručno usavršavanje u različitim područjima medicine.
Pripravnički staž

Pripravnički staž u KBC- u Zagreb obavlja se u skladu sa Pravilnikom o pripravnickom stazu zdravstvenih radnika, Pravilnikom o pripravnickom stazu doktora medicine i Pravilnikom o pripravnickom stazu doktora dentalne medicine. Svi zdravstveni djelatnici koji koji moraju odraditi obvezni pripravnicki staz čine to sukladno postojećem planu i programu,u trajanju od 5 do 12 mjeseci.

Colloquia Pathophysiologica

1121. PF kolokvij: COVID 19 – (Part VII.) MECHANISMS OF CELL ENTRY, CYTOKINE STORM, AND A CONCEPT OF „VIRAL SEPSIS“ - četvrtak, 28. svibnja 2020. u 13.30 sati, dvorani 413, III kat, na PATOFIZIOLOGIJI – Bijela zgrada Poliklinike, Rebro.
Prof. dr. Zdenko Kovač, Voditelj

1121. PF kolokvij

vrh stranice