Marko Purišić – Baby Lasagna nagradu Vlade RH donirao dvjema hrvatskim bolnicama

Nakon odluke tehničke Vlade RH o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću (Baby Lasagni) u iznosu od 50.000 eura za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu, koji je donio veliku promociju našoj zemlji diljem svijeta, uvijek skromni Marko Purišić još je jednom oduševio hrvatsku javnost odlukom da se odrekne novčane nagrade u korist Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić“ i Zavoda za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC-a Zagreb.

U ime Zavoda za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica zahvalio mu je prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb riječima: „Zahvaljujem gospodinu Marku Purišiću na vrijednoj donaciji novca koji mu je kao priznanje dodijelila hrvatska vlada. Napominjem da nagrada od 50.000 eura u polovičnom iznosu ide za potrebe Zavoda za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC-a Zagreb. Posebno mi je drago što ova donacija dolazi od trenutno najpopularnijeg Hrvata u svijetu i čovjeka koji je svojim nastupom na Eurosongu učinio silnu promidžbu cijele naše domovine. Dobiveni novac će biti upotrebljen tamo gdje je Marko i htio, a to je opremanje Zavoda za dječju hematologiju kojeg otvaramo krajem lipnja ili početkom srpnja ove godine. Marka ćemo pozvati na otvorenje kao i ostale donatore. Vjerujem da će tada našim malim pacijentima kao najranjivijoj skupini naših bolesnika otpjevati svoju pjesmu „Rim Tim Tagi Dim“.
Na upit novinara na što će se točno potrošiti donirani novac profesor Ćorušić je odgovorio da će se dio donacije upotrijebiti za dobivanje još komfornijeg smještaja malih pacijenata, dok je na pitanje je li ga iznenadila ova Markova gesta odgovorio kako nije očekivao ovakvu donaciju te da ga je ugodno iznenadila, no prateći sve ono što Marko radi posljednjih mjeseci priznaje da mu njegov potez ipak nije neočekivan.
vrh stranice