Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci

Palčić gore za Palčića!
Palčić gore za život!
Palčić je čista ljubav!

17. studenog širom svijeta obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci. U suradnji s udrugom roditelja Palčić, KBC Zagreb svake se godine pridružuje obilježavanju ovog dana dajući tako podršku ovoj divnoj djeci i njihovim sjajnim roditeljima.

Na ovogodišnjem obilježavanju predivne poruke iz Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj poslali su Željku Vučko, predsjednica udruge Palčić, profesor Slavko Orešković, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode, magistra Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb, magistra Đurđica Zlodi, glavna sestra Klinike za ženske bolesti i porode te docentica Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju.

Pozitivnom ozračju na svečanosti doprinijela je i dugo očekivana vijest o otvorenju novih prostora Kluba roditelja nedonoščadi u Zagrebu na adresi Ante Topića Mimare 28, što će uvelike olakšati rad udruzi ali i svakodnevni život palčićima i njihovim roditeljima.

"Palčići, iako krhki po rođenju, dovoljno su snažni da se vinu visoko preskačući sve prepreke koje će im život donijeti…"


vrh stranice