Najsestra i najliječnik u 2021. dolaze iz KBC-a Zagreb

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se diljem svijeta obilježava 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) dodijelila je već tradicionalne zahvalnice za najsestru i najliječnika u protekloj godini. Prema njihovoj ocjeni najsestra u prošloj 2021. godini bila je magistra Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb, a najliječnica prof. dr. sc. Gordana Pavliša, voditeljica Odjela intenzivne i postintenzivne skrbi Zavoda za respiracijsku insuficijenciju, bolesti plućne cirkulacije i transplantaciju pluća te koordinatorica devet COVID odjela KBC-a Zagreb.

Zahvalnice magistri Ljubas i profesorici Pavliša u ime Hrvatske udruge pacijenata dodijelio je njezin predsjednik, gospodin Marijo Drlje koji je istaknuo kako pacijenti prepoznaju i cijene stručnost i požrtvovnost djelatnika našeg javnog zdravstvenog sustava te im stoga i dodjeljuju zahvalnice već 16. godinu za redom.

Počašćena ovim priznanjem magistra Ljubas naglasila je kako ono pripada svim medicinskim sestrama KBC-a Zagreb, te da je dobrobit bolesnog čovjeka svakom zaposleniku KBC-a Zagreb na prvom mjestu od trenutka kada prijeđe bolnički prag.

Profesorica Pavliša je istaknula kako je ovo za nju izuzetno vrijedno priznanje jer su ga dodijelili bolesnici koje ona vidi kao svrhu i smisao svog rada. To je dokazala i kroz prepoznavanje važnosti oproštaja bližnjih od umirućih pacijenata na COVID odjelima, što UHP posebno pozdravlja.

Dobivene zahvalnice veliki su poticaj ne samo za naše dobitnice, nego i za sve djelatnike Kliničkog bolničkog centra Zagreb koji se zajedno sa svojim kolegama diljem zemlje i svijeta već više od dvije godine bore s posljedicama COVID- 19 pandemije.

vrh stranice