DM donirao dezinfekcijska sredstva KBC-u Zagreb

U utorak, 4. siječnja 2022. godine DM je Kliničkom bolničkom centru Zagreb predao donaciju 10.000 litara dezinfekcijskog sredstva vrijednu 594.000 kuna, kako bi pomogao smanjiti izloženost djelatnika i pacijenata infekcijama i virusima u bolničkom okruženju.

„Od početka pandemije koronavirusa zdravstveni djelatnici neumorno rade da bi zaštitili zdravlje i sačuvali živote građana. Donacijom dezinfekcijskih sredstava, DM im želi pokazati zahvalnost za rad u teškim uvjetima te doprinijeti zaštiti zdravlja djelatnika i pacijenata najveće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj“, istaknula je Dijana Petanjek, područna menadžerica u DM-u.

Klinički bolnički centar Zagreb najveća je i, po broju i raznolikosti zdravstvenih usluga, jedinstvena zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj. Obuhvaća 30 klinika i kliničkih zavoda te ima status Središnje nacionalne bolnice. zdravstvene ustanove u Hrvatskoj“, istaknula je Dijana Petanjek, područna menadžerica u DM-u.

„U zdravstvenim ustanovama poput KBC-a Zagreb u kojem je zaposleno više od 6.000 ljudi i u kojem se godišnje obavi više od 1,5 milijuna zdravstvenih usluga, pojačano korištenje zaštitne higijenske opreme nužno je kako bi se maksimalno smanjila opasnost od zaraze, pogotovo u uvjetima rada otežanog pandemijom koronavirusa. Zahvalni smo što je DM pokazao razumijevanje za naše potrebe te nam ovom donacijom omogućio sigurnije obavljanje našeg svakodnevnog posla i očuvanje zdravlja građana. U ime zaposlenika i pacijenata Kliničkog bolničkog centra Zagreb, zahvaljujem na donaciji“, izjavio je prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

I tijekom prošle godine DM je kroz različite humanitarne akcije podržavao rad zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Jedna od njih bila je Giving Friday, akcija u kojoj je DM zahvaljujući podršci kupaca, osigurao 313.424 kuna za rad Centra za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

Primopredaji donacije u Edukacijskom centru KBC-a Zagreb uz Dijana Petanjek, područnu menadžericu u DM-u i prof. dr. sc. Antu Ćorušića, ravnatelja KBC- a Zagreb nazočile su Martina Markota, voditeljica odnosa s javnošću DM-a, magistra Katarina Maršić, zamjenica pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, Branka Šerbo Perica, rukovoditeljica Službe dugotrajne imovine i Ana Kruhak, osoba za komunikaciju, medije i odnose s javnošću KBC -a Zagreb.

vrh stranice