Sveti Nikola na Rebru

Jutros oko deset sati u Kliničkom bolničkom centru Zagreb sveti Nikola je započeo ovogodišnji redovni obilazak dječjih odjela na Rebru. Nakon posljednje provjere poklona za najmlađe pacijente koji se trenutno nalaze na bolničkom liječenju, uz pjesmu i šarene igračke sa svojim je pomagačima krenuo po dječje osmjehe u bolesničke sobe i čekaonice. Pjevalo se, plesalo i smijalo.

Za ovogodišnji dolazak svetog Nikole i poklona u Klinički bolnički centar Zagreb zaslužna je humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" koja se primarno bavi pružanjem pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje iz raznih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine dolaze u Zagreb na liječenje. Njihova se pomoć očituje kroz osiguranje smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza, psihološke i duhovne podrške, potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i brojnih drugih problema.

Uprava KBC-a Zagreb im u ime najmlađih pacijenata i djelatnika koji skrbe o njima zahvaljuje, a Klinika za pedijatriju uručila im je pisanu zahvalnicu kako ne bi zaboravili današnji prelijepi dan na Rebru.

 

6.12.2021.


vrh stranice