Primopredaja donacije Udruge Veliko srce malom srcu

U Kliničkom bolničkom centru Zagreb održala se primopredaja hvalevrijedne donacije medicinske opreme Udruge Veliko srce malom srcu za potrebe pacijenata odjela dječje kardiologije KBC-a Zagreb. Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, koja je osnovana 1994. godine u Zagrebu i kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.

Sredstva za donaciju omogućila je donatorska akcija - aukcija "Lopta sa potpisima igrača" koja je na aukciji prodana kako bi se kupila bušilica AR300 u vrijednosti od 59.314,13 kuna. Loptu je kupio anonimni donator, a bušilica je donirana Klinici za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb.

Uvodno je sve inspirativnim govorom pozdravila magistra Ana Ljubas u ime Uprave KBC-a Zagreb, a predsjednik spomenute udruge dr. Dražen Belina naglasio je važnost ove donacije i posebno se zahvalio HNS-u koji je više puta izašao u susret i svojim zalaganjem pomogao i uveselio male pacijente. „Ova bušilica će nam pomoći pri operaciji najmlađih pacijenata. Do sad smo koristiti bušilicu koja je namijenjena za odrasle, a ovo će svakako pomoći pri operativnom zahvatu i ubrzati proces liječenja. Ovakvu pilu koristi dr. Prodán Zsolt u Nacionalnom centru za srce u Budimpešti. Izuzetna mi je čast da nakon 1964. godine kad je tu na KBC-u napravljena prva operacija na srcu ćemo napokon imati ovaj aparat za naše najmlađe bolesnike“, naglasio je kardijalni kirurg dr.med. Dražen Belina.

U ime roditelja udruge obratio se Ivica Krmpotić te također naglasio važnost ove donacije i izrazio nadu da će kao udruga napraviti još puno ovakvih akcija i pomoći djeci i njihovim liječnicima da im mogu nastaviti pomagati na što bolji način.

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza prisustvovali su događanju – legendarni Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš koji se prisutnima u ime HNS-a i obratio. Suradnja s udrugama od posebne je važnosti, a ova donacija svakako će poboljšati kvalitetu života i liječenje malih kardioloških pacijenata.

vrh stranice