Svjetski dan anestezije, Svjetski dan borbe protiv boli i Europski dan darivanja i presađivanja organa - obilježavanje u KBC-u Zagreb

U Kliničkom bolničkom centru Zagreb 13.listopada svečano je obilježen Svjetski dan anestezije, Svjetski dan borbe protiv boli i Europski dan darivanja i presađivanja organa.

Prisutne je pozdravila i održala kraći prigodni govor pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra  KBC-a Zagreb magistra Ana Ljubas, zatim predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje i terapiju boli KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Slobodan Mihaljević, nadalje prim.dr. Jasna Brezak, voditeljica Odjela za koordinaciju transplantacija i eksplantacije, glavna sestra Klinike za anesteziologiju KBC-a Zagreb  dr.sc. i mag. sestrinstva Vesna Bratić, dr.sc. Adriano Friganović, predsjednik Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije i dr. Martina Čalušić, spec. anestez.,reanim. i int.liječenja. Po završetku pozdravnih govora za prisutne je prikazan kratki film o samom radu Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje i terapiju boli, kao i aktivnosti koje provode liječnici i medicinske sestre i tehničari.

Glazbeno su svojim gostovanjem program uveličali solisti Ivan Mihovec i doktorica Marina Katalinić uz pratnju Marija Pavlića na gitari. Također, bio je organiziran i prigodni Kutak za pacijente gdje su upravo pacijenti mogli dobiti potrebne savjete i informacije od stručnjaka KBC-a Zagreb, te tri edukacijska punkta za pitanja anestezije, postupaka oživljavanja i liječenja boli.

Svečanost su organizirali Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje i terapiju boli KBC-a Zagreb, Hrvatsko društvo za anesteziologiju i intenzivnu medicinu i Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije.

vrh stranice