Qatar Charity-Doha ponovno donira Klinici za ženske bolesti i porode

U petak, 12. ožujka 2021. godine humanitarna organizacija QATAR CHARITY-DOHA, preko Veleposlanstva države Katar u Zagrebu, uručila je vrijednu medicinsku opremu Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb.

Zavod za neonatologiju dobio je novi UZV uređaj, Zavod za ginekološku kirurgiju i urologiju 27 inox kolica te Zavod za perinatalnu medicinu perinatalni informacijski sustav. Ukupna vrijednost donirane medicinske opreme je 95 817 EUR.

Valja naglasiti da se radi o drugom dijelu donacije ove humanitarne organizacije. Prvi je bio u rujnu 2020. godine kada je Zavod za humanu reprodukciju dobio UZV uređaj vrijedan 44 600 eura, a Zavod za ginekološku kirurgiju i urologiju napredni insuflacijski sistem koji je koštao 33 100 eura. Sveukupna financijska vrijednost donirane opreme QATAR CHARITY-DOHE Kliničkom bolničkom centru Zagreb iznosi 173.520,00 EUR.

Na svečanosti primopredaje ovih vrijednih uređaja kao predstavnici donatora iz veleposlanstva Katara sudjelovali su Roumy Mahanna Al-Naimi, privremeni otpravnik poslova, Nasser Salman Al Malek, drugi tajnik i Hamed El Zayegh, politički analitičar.

Ispred Ministarstva vanjskih i Europskih poslova primopredaji su nazočili Ivana Živković, ravnateljica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju i Mihaela Barić, načelnica Sektora za Afriku i Bliski istok u Upravi za političke poslove, dok su iz Ministarstva zdravstva nazočili Gordan Žanić, dipl. oec., ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu i prim. dr. Vera Katalinić-Janković, posebna savjetnica ministra.

U ime Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Klinike za ženske bolesti i porode donatorima su zahvalili prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode, magistra Đurđica Zlodi, glavna sestra Klinike za ženske bolesti i porode, doc. dr. sc. Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju, doc. dr. sc. Gordan Zlopaša, pročelnik Zavoda za perinatalnu medicinu i doc. dr. sc. Mario Ćorić, pročelnik Zavoda za ginekološku kirurgiju i urologiju.
vrh stranice