Sveti Nikola i ove godine na Rebru

U nedjelju, 6 prosinca 2020. godine sveti Nikola došao je u redoviti godišnji obilazak mališana koji se liječe u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Baš kao i svake godine sa sobom je donio hrpu poklona za naše male pacijente, koji u ovo blagdansko vrijeme ne mogu biti u toplini svoga doma.
U prikupljanju i podjeli svih tih poklona te stvaranju blagdanske atmosfere pomogli su mu roditelji djece koja se liječe na Rebru, humanitarna Udruga fra. Mladen Hrkač, pjevači nekoliko crkvenih zborova, djelatnici KBC-a Zagreb i drugi pojedinci kojima je jednostavno stalo.

Ono što je ove godine posebno razveselilo „rebarske“ mališane bili su električni automobili u kojima su se sami mogli odvesti do operacijske dvorane ili na pretrage. Da pojasnimo, radi se o novom dječjem voznom intra bolničkom parku koji će u doglednoj budućnosti donositi još više dječjih osmjeha nego što je to bilo na svetog Nikolu ove čudne i tužne 2020. godine.

Za sada mali vozači imaju na raspolaganju četiri automobila, a prema riječima gospodina Ivana Solde, predsjednika Udruge fra. Mladen Hrkač, uskoro će ih biti deset. To bi moglo značiti veliku gužvu u bolničkom prometu ali tu je osoblje dječjih odjela koje će se potruditi da se uvijek poštuju prometna pravila.

Na prekrasnim poklonima i pjesmi ispred prozora dječjeg hematološkog odjela svima koji su donirali i sudjelovali u organizaciji darivanja za svetog Nikolu, u ime Kliničkog bolničkog centra Zagreb zahvalili su prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb i njegova pomoćnica Ana Ljubas, magistra sestrinstva, glavna sestra KBC- a Zagreb.
vrh stranice