Počelo cijepljenje protiv COVID 19

Dana 5. siječnja 2021. godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb započelo je cijepljenje zdravstvenih djelatnika protiv bolesti COVID-19.

Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba, kojem se iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostavlja cjepivo za područje glavnog grada, proslijedio je KBC-u Zagreb prvih 975 doza Pfizer/BioNTech cjepiva za procjepljivanje zdravstvenih djelatnika koji rade s COVID-19 pozitivnim bolesnicima, onima koji provode procedure koje generiraju aerosol te zdravstvenim djelatnicima koji rade na odjelima gdje se najčešće zbrinjavaju SARS-CoV2 pozitivni bolesnici.

Plan je da se isporučene doze potroše kroz nekoliko dana, a već prvog cijepljene su 144 osobe od kojih je najviše bilo zaposlenika Objedinjenog hitnog bolničkog prijama.

Cijepljenje se provodi u prostoru Dnevne bolnice Zavoda za endokrinologiju, a tempo će ovisiti o dostavi cjepiva. Za organizaciju i provedbu zadužena je prof. dr. sc. Ana Budimir, voditeljica Odjela za tipizaciju i praćenje uzročnika bolničkih infekcija, Kliničkog zavoda za kliničku i molekularnu mikrobiologiju.

Sljedeća isporuka cjepiva najvjerojatnije stiže 18. siječnja.                          ______________________________________________________________________________________________

 

 

vrh stranice