Prvi rezultati akcije „Zaokruži“ za bolje uvjete liječenja djece u Hrvatskoj

U srijedu, 27. siječnja 2021. godine predstavnici OTP banke d.d. Split i Mastercarda uručili su Kliničkom bolničkom centru Zagreb vrijednu donaciju u iznosu od 527.000, 00 kuna, namijenjenu za obnavljane i opremanje Zavod za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

Novac je prikupljen kroz humanitarni projekt „Zaokruži“ koji je pokrenut u svrhu stvaranja boljih uvjeta liječenja djece u hrvatskim bolnicama. Uz značajniju donaciju banke i Mastercarda, u ovaj projekt se mogu uključiti i klijenti OTP banke koji su ujedno i korisnici neke od Mastercard kartica, ako prilikom kupnje karticom odaberu opciju zaokruživanja iznosa lipa na kunu. Razlika do pune kune se izravno uplaćuje na donacijski račun u banci, otvoren isključivo za svrhu ove humanitarne akcije. Osim Zavoda za neonatologiju u Petrovoj koji godišnje skrbi za tristotinjak nedonoščadi iz cijele zemlje, donacije će pristizati i u druge zdravstvene ustanove diljem Hrvatske. KBC Zagreb i Opća bolnica Šibensko-kninske županije samo su prve u nizu za koje se prikupljaju sredstva kroz ovu akciju.

Ček u iznosu 527.000, 00 kuna u ime OTP banke d.d. Split i Mastercarda simbolično su uručili predsjednik Uprave Balázs Békeffy i Silvija Bareša, direktorica Odjela korporativne komunikacije OTP Banke te Gea Kariš, direktorica marketinga Mastercarda. U ime KBC-a Zagreb nagradu su primili i donorima zahvalili prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode i doc. dr. sc. Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju.
vrh stranice