Uskršnje darivanje djece na Rebru

08.04.2021.


Svake godine u vrijeme blagdana djelatnici KBC-a Zagreb uz pomoć udruga, volontera i donatora na dječjim odjelima organiziraju darivanja i prigodne programe kako bi najmlađim pacijentima učinili koliko toliko ugodniji blagdanski boravak u bolnici. Bilo bi tako i ovog Uskrsa, no zbog pandemije CORONA 19 sve je bilo daleko skromnije nego prije. 
Kako bi se barem donekle stvorilo blagdansko ozračje u dječjoj poliklinici pobrinule su se medicinske sestre Klinike za pedijatriju, Klinike za neurologiju i članovi sindikata KBC Zagreb, udruživši se u organizaciji i doniranju poklona za djecu koja ovih dana ipak moraju u bolnicu na pregled. Igračke i slatkiši dijelili su se na trijažnom mjestu u zelenoj zgradi poliklinike, a uskrsni kutak za njih su uredile odgajateljice dječjeg vrtića Radost iz Sesveta s ukrasima koje su izradile s djecom svog vrtića. Uskrsno drvo breze visoku preko dva metra također je stiglo iz Sesveta, a za njegovo postavljanje zaslužni su djelatnici iz bolničke tehničke službe koji su odgajateljicama bili i sjajni pomoćnici u uređenju.

Akciju uređenja trijažnog mjesta za djecu i uskrsno darivanje na Rebru pokrenula je Bernardica Pavlić Pračić, prvostupnica sestrinstva Klinike za pedijatriju, a KBC Zagreb zahvaljuje svima koji su se potrudili razveseliti djecu za Uskrs i tako pomoći da novo normalno bude barem približno dobro kao ono staro.
vrh stranice