Međunarodni dan sestrinstva 2021.


Dana 12. svibnja 2021. godine u čitavoj Hrvatskoj, pa tako i u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, obilježen je još jedan Međunarodni dan sestrinstva. Ove godine, baš kao i prošle, održana je skromna svečanost u uvjetima prilagođenima pandemiji COVID 19. Ispred glavne zgrade bolničkog kompleksa Rebro okupili su se medicinske sestre i tehničari sa svih bolničkih odjela kako bi podsjetili javnost na specifičnosti njihova zanimanja i njihovu ulogu u globalnoj borbi s pandemijom. I baš zbog tog dodatnog napora kojeg strpljivo ulažu već duže od godinu dana, ovogodišnji moto obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva je „Zbog njih vjerujem u anđele“.

Okupljenima su se obratili i na uloženom trudu zahvalili prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, Ana Ljubas, magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb, prim. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor i Kristina Marđetko Kelemenić, dipl. iur., pomoćnica ravnatelja za pravne poslove.

Nakon zahvale ravnatelja, glavna sestra KBC-a Zagreb podsjetila je prisutne na sve dužnosti i dodatne angažmane naših sestara i tehničara koji su zbog pandemije, iskustva i znanja često morali ići kao ispomoć u druge zdravstvene ustanove u zemlji. Odazivali su se na sve pozive i bez pogovora odlazili tamo gdje je trebalo, odnosno gdje je u datom trenutku bilo najteže.

Premda smo u posljednje vrijeme svjedoci smirivanja pandemije, naše medicinske sestre i tehničari u suradnji s liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima spremni su za nove pandemijske izazove u nadi da ih neće biti.

U ovogodišnjem obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva u KBC-u Zagreb sudjelovala je i Ružica Gačić, mezzosopran, profesorica teorijskih glazbenih predmeta u glazbenoj školi Blagoja Berse, koja je s gitaristom Krešimirom Grlocijem na ovogodišnjoj svečanosti izvela nekoliko skladbi kao čestitku svim medicinskim sestrama i tehničarima za njihov dan.

vrh stranice