Otvoren Odjel za liječenje dekubitusa u Božidarevićevoj

U Klinici za reumatske bolesti i rehabilitaciju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, na lokaciji Božidarevićeva 11, predstavljen je novi odjel za liječenje dekubitusa namijenjen hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i drugim pacijentima kod kojih je potrebno liječenje dekubitusa nakon kirurških zahvata.

Uređenje i opremanje prostorija ovog jedinstvenog odjela koštalo je 400,000 eura, a sredstva je u cijelosti osiguralo Ministarstvo branitelja.

Na svečanom otvaranju 7. ožujka 2024. godine novi odjel javnosti su predstavili Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, prim. dr. sc. Marija Bubaš, državna tajnica za zdravstvo, prof. dr. sc. Porin Perić, predstojnik Klinike za reumatske bolesti i rehabilitaciju, Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100 % HRVI-a I. skupine te Joško Begić, pacijent u Klinici za reumatske bolesti i rehabilitaciju.

Ministar Medved je tom prigodom izjavio kako je ovaj projekt dio kontinuiranog rada na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga braniteljima te najavio nastavak poboljšanja skrbi za ratne invalide, uz najavu skorog postavljanja barokomore u okviru Veteranskog centra u Petrinji, što bi se trebalo realizirati uz financijsku podršku SAD-a. Profesor Čorušić je naglasio kako je novi odjel veliki korak naprijed u boljem zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine jer omogućava da im zdravstveni ishodi ubuduće budu bolji i efikasniji te smatra da će to uvelike doprinijeti boljem zdravstvenom stanju najgore pogođenih ratnih invalida. Slično razmišlja i primarijus Marija Bubaš, koja je istaknula da je ovo još jedan način da se odužimo vojnim invalidima za njihovu žrtvu u Domovinskom ratu.

Za vrijeme svečanog otvaranja u velikoj rehabilitacijskoj dvorani Klinike za rehabilitaciju i ortopedska pomagala u Božidarevićevoj, u Odjelu za liječenje dekubitusa već su zaprimljeni prvi pacijenti.

vrh stranice