Povodom dana svetog Valentina, zaštitnika ljubavi, u predvorju glavne zgrade Kliničkog bolničkog centra Zagreb održan je prigodni koncert ljubavnih pjesama za pacijente, njihove posjetitelje i djelatnike KBC-a Zagreb.

_____________________________________________________________________________________________

Ljubavnu čestitku posjetiteljima je kroz poeziju uputio glumac Zlatko Ožbolt, a glazbenik Mladen Kosovec to isto je napravio kroz nekoliko antologijskih ljubavnih pjesama uz svoju gitaru.

Oba umjetnika istaknula su kako im je izuzetna čast nastupati na bolničkoj pozornici pred publikom koja možda više od drugih treba stih ili dva kako bi im lakše prošli dugi bolnički dani.

Okupljenima se obratila i magistra Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb rekavši kako je obilježavanje posebnih datuma prigodnim kulturno umjetničkim i edukativnim programima postala tradicija u KBC-u Zagreb. Pri tom je naglasila kako se pokazalo da pacijenti vrlo pozitivno reagiraju na takve sadržaje. 

U KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje pa im se tako osim liječenja na različite načine pokušava bolnički boravak učiniti što ugodnijim i podnošljivijim.

 

vrh stranice