Svjetski dan bolesnika/11.2.2024.

U Kliničkom bolničkom centru Zagreb i ove je godine prigodno obilježen Svjetski dan bolesnika čime se naša bolnica pridružila zdravstvenim institucijama i brojnim udrugama diljem svijeta koje žele naglasiti važnost dodatne empatije najranjivijoj društvenoj skupini - bolesnim ljudima koji trebaju adekvatnu zdravstvenu skrb i podršku u teškim životnim trenutcima.

Svjesni te potrebe i uloge zdravstvenih djelatnika u procesu liječenja, zaposlenici KBC-a Zagreb odlučili su prigodnim programom podsjetit svoje pacijente da misle na njih i njihovu dobrobit te zahvaliti svojim kolegama koji svakodnevnim radom i pristupom bolesnom čovjeku sudjeluju u njegovoj borbi za ozdravljenje.

U nedjelju, 11. veljače 2024. godine povodom Svjetskog dana bolesnika u crkvi Sv. Barbare na Rebru održana je sveta misa za sve bolesnike i zdravstvene djelatnike, a nakon toga i koncert u predvorju glavne bolničke zgrade. Za dobru glazbu i raspoloženje pobrinuli su se Matea Kasaić Drakšić - violina, Iskra Silvestri Valdevit - klavir, Ana Kovačev - flauta, Dječji zbor Ivanovi anđeli - župa svetog Ivana Nepomuka i Eva Kirchmayer Bilić – klavir.

U ime KBC-a Zagreb izvođačima i svima koji su pomogli u organizaciji obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika (Povjerenstvo za medicinske sestre, članice redovničkih ustanova pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, Škola za medicinske sestre Mlinarska) zahvalila je magistra Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb.

 

vrh stranice