Zajednička donacija Lidla i Kluba roditelja nedonoščadi KBC-u Zagreb

U zajedničkoj humanitarnoj akciji Lidl Hrvatska i Kluba roditelja nedonoščadi – Palčići prikupljena su sredstva za kupnju grijanog reanimacijskog stolića s ugrađenom vagom za pomoć u liječenju prijevremeno rođene i teško oboljele djece koja se liječe u Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Svake godine djelatnici ovog zavoda skrbe za oko 350 djece iz čitave Hrvatske.

Donirani reanimacijski stolić koji je opremljen svim potrebnim medicinskim uređajima za hitnu intervenciju olakšat će i unaprijediti zbrinjavanje novorođenčadi i nedonoščadi u trenutcima neposredno nakon poroda što znatno povećava njihove šanse za preživljavanje i buduće zdravlje.

Vrijednost ovog uređaja je 24.872,20 eura, a akcija prikupljanja novca započela je 17. studenog 2023. godine na Svjetski dan prijevremeno rođene djece. Provodila se u svim Lidlovim trgovinama u Republici Hrvatskoj prodajom igračke rakuna Roka za 5 eura.

U ime donatora, a tu svakako spadaju i svi Lidlovi kupci rakuna Roka, na svečanoj primopredaji koja je održana 7.2.2024. godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb sudjelovale su Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska i Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi - Palčići. Ističući važnost ovakvih akcija zahvalile su svim ljudima dobrog srca koji su odlučili sudjelovati u ovoj.

U ime KBC-a Zagreb na ovoj vrijednoj donaciji zahvali su prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, Ana Ljubas, magistra sestrinstva pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna sestra KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Jurica Vuković, predstojnik Klinike za pedijatriju, prof. dr. sc. Ruža Grizelj, pročelnica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu i prof. dr. sc. Nada Sindičić Dessardo, voditeljica Odjela za intenzivno liječenje novorođenčadi.


vrh stranice